Certificering teakhout

Certificering Puurteak tuinmeubelen

Al onze teak tuinmeubelen ïmporteren wij rechtstreeks vanuit Indonesië en zijn gecertificeerd door het Staatsbosbeheer van Indonesië. Omdat wij ook verantwoordelijk zijn voor het behoud van de tropische regenwouden kopen wij selectief teakhout in en alleen dat teakhout waar wij zeker van zijn dat dit van de teakplantages afkomstig is. Bekijk onze certificaten.

Sinds 2013 is het verkopen van illeaal gekapt hout verboden in Europa. Houtimporteurs en producenten moeten kunnen aantonen waar het hout precies vandaan komt en dat het legaal geoogst is. “Dit is een geweldige stap voor de aanpak van grootschalige illegale houtkap. Het verbod in de Europese Unie helpt de ontbossing tegen te gaan. Het zorgt voor een betere bescherming van planten en dieren in de bossen èn van de mensen die voor hun dagelijkse behoeften van bossen afhankelijk zijn.”, aldus voormalig minister Verburg.

Puurteak is ook een samenwerking aan gegaan met Trees4Trees lees hier meer...>Het teakhout voor de teak tuinmeubelen van Puurteak.nl wordt ingekocht bij het staatsbosbeheer Perum Perhutani. Perum Perhutani verzorgd, onderhoud en houdt toezicht op de bossen van Indonesie. Zij geven een Phythosanitary Certificate uit. Dit is het hoogst haalbare certificaat voor teak houten meubelen.


Bij elke levering krijgen wij, Puurteak.nl, een Certificaat waarin ook staat dat de meubels gemaakt zijn van hout afkomstig uit de plantages van het Staatsbosbouwbeheer welke duurzaam worden onderhouden. Duurzaam beheerde bossen voldoen aan de vele eisen op gebied van milieu, natuur en sociale omstandigheden.

Omdat wij ook verantwoordelijk zijn voor het behoud van de tropische regenwouden kopen wij selectief teakhout in en alleen dat teakhout waar wij zeker van zijn dat dit van de teakplantages afkomstig is.
                 Puurteak Teak Tuinmeubelen