Menu

Bezoek onze showroom in Apeldoorn

Vandaag open tot 17:30!

Ontdek de showroom

Verantwoord teakhout

Verantwoord teakhout bij Puurteak.nl

Trees 4 Trees

Omdat Puurteak.nl ook verantwoordelijk is voor het behoud van de tropische regenwouden kopen wij selectief teakhout in en alleen dat teakhout waar wij zeker van zijn dat dit van de teakplantages afkomstig is. Daarom zijn wij vanaf 2011 gaan samenwerken met Trees4Trees. (WIN=World Identification Number)

Trees4Trees.org is een non-profit organisatie met als doel het gebruik van hout voor teak tuinmeubels te compenseren door herbeplanting.

Daarnaast stimuleert Trees4Trees educatie van lokale bevolking om hen bewuster te maken van de globale belangen van herbebossing.

Het programma van Trees4Trees stimuleert de lokale gemeenschappen door middel van partnerschappen herbebossing initiatieven en aanverwante opleidingen.
De stichting verdeelt gratis zaailingen van teak aan de lokale boeren en landeigenaars woonachtig in Indonesië.
 
Door teakhouten meubelen met een keurmerk te kopen, draagt u bij aan bescherming van bossen in de hele wereld. U stimuleert tevens milieuvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer.
 
 
 
   
 
Het programma voorziet in technische aanwijzingen voor de beplanting en de beste praktijken in de bosbouw naast toezicht op lange termijn te helpen de boom ontvangers te maximaliseren waarde. De stichting sponsort ook educatieve programma's in lokale gemeenschappen en scholen bewust te maken van de milieu-en economische voordelen van de groeiende gezonde bomen. Door het vergroten van de oppervlakte van de gemeente geplant en eigendom van bossen, zijn de negatieve effecten van ontbossing verminderd en het milieu is vernieuwd.
 
Door middel van een uniek W.I.N. nummer (W.I.N.=World Identification Number) op een Trees4Trees label welke bij de tuinmeubelen wordt meegeleverd kan op de website van Trees4Trees (www.trees4trees.org) precies gekeken worden waar en hoeveel bomen zijn geplant ter compensatie voor de betreffende teak tuinmeubelen.
 
Trees4Trees ™ is een niet lucratieve stichting gevestigd in Indonesië door onze meubelmakers en hun klanten over de hele wereld.
 
Activiteiten van Trees4Trees omvatten:
  • De stichting verdeelt hoogwaardige plantages voor de lokale landbouwers en de grondbezitters.
  • Het programma geeft technische raad in plantage en de beste praktijken van de sylvicultuur. En dit bovenop de controle op lange termijn om de eigenaars van de bomen te helpen een meerwaarde te geven.
  • De stichting sponsort ook het nabije sociale werk van de educatieve programma’s in de lokale gemeenschappen en de scholen om hun besef te verhogen in verband met voordelen van de omgeving en het economisch aspect van zuivere bomen te planten.
  • Door vergroten van de beplanting in de gemeenschap en door bossen te bezitten, is het levenskwaliteit verhoogd en de omgeving is vernieuwd en wordt behouden.
  • Het aanwerven van nieuwe planters in de dorpen waardoor we niet alleen kunnen herbeplanten maar waarmee we ook de omstandigheden verbeteren in de meeste afgelegen dorpen.
  • De coördinators leren direct op het terrein aan de dorpelingen die zijn TREES4TREES.
  • De opleiding en de sensibilisatie in de scholen opdat de toekomstige leden zo jong mogelijk opgeleid worden.
  • Werken met partners van het programma om onze activiteiten te verbeteren.

FSC

FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

FSC heeft een standaard opgesteld waaraan moeten worden voldaan om voor een bos een FSC-certificaat te bemachtigen.

Puurteak.nl koopt haar teakhout rechtstreeks in bij het Staatsbosbeheer Perum Perhutani

Samen voor het behoud van de bossen!

 

                                

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €500,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!