Menu
EUR
Teak onderhouden? | Teak tuinmeubelen en tuinsets | Puurteak

Teak onderhouden? | Teak tuinmeubelen en tuinsets | Puurteak

Door: Puurteak Reacties: 0

Zonder onderhoud

Teak is een bijzondere houtsoort. U kunt afhankelijk van wat u mooi vindt ervoor kiezen het hout wel of juist niet te behandelen. Van nature heeft teak een bruine tot llichtbruine kleur die verbleekt tot een zilver-grijs als het teak wordt blootgesteld aan diverse weertypen. De snelheid van deze verandering van kleur hangt uiteraard van de weersomstandigheden af. Teakhout bevat van nature diverse natuurlijke harssoorten en oliën waardoor het hout zeer goed bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals nat, koud en guur weer. Jusit vanwege de blootstelling aan het weer krijgt het teak na verloop van tijd de doorveel mensen geliefde vergrijsde tint wanneer het onbehandeld buiten staat.

 

Met onderhoud

U kunt er ook voor kiezen teak wel te behandelen om zo de warme bruine houtkleur te behouden en te beschermen. Als u kiest voor onderhoud is het aan te raden het te behandelen met speciale teakolie of anders groene zeep. Met beide producten is het mogelijk de mooie hout-kleur te behouden en te verzorgen.

Als u ervoor kiest het hout met olie te behandelen dan voorkomt u verkleuring door het weer én u voorkomt het ontstaan van vetvlekken. De olie verzorgt en zorgt voor een gelijkmatige kleur van het hout. Ook met groene zeep kunt u dit effect krijgen. Wrijf met een zacht doekje of een spons uw teak in met groene zeep. Laat dit een tijdje intrekken en spoel het hout dan af. Herhaal dit proces eens in de zoveel tijd voor het juiste effect en voldoende bescherming. 

U kunt het teak natuurlijk ook een heel andere kleur geven en het verven. Daarbij moet u rekening houden met de natuurlijke vettigheid van dit type hout. Door de natuurlijke harssoorten en oliën is het hout vettig en blijft een verflaag lastiger zitten dan op een andere type ondergrond. Voorbereiding is daarom essentieel: verwijder oude resten lak of verg altijd grondig door te schuren en begin en maak het hout goed schoon en droog. Als er olie moet worden verwijderd, is het nodig het hout te ontvetten met oplosmiddelen en het hout daarna goed stofvrij te maken.

 


Reacties (0)

Nog geen reacties geplaatst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €500,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!