Menu
EUR
Teak tuinbank onderhouden? | Teak tuinmeubelen en tuinsets

Teak tuinbank onderhouden? | Teak tuinmeubelen en tuinsets

Teak tuinbank onderhouden

Uw teak tuinbank verzorgen is gemakkelijker dan u denkt. Teak is gemaakt van een houtsoort die goed in de winter buiten kan blijven staan. Doordat het hout diverse eigen olie- en harssoorten van nature in zich draagt, is dit type hout bijzonder geschikt voor het onbestendige Nederlandse weer. U hoeft de teak tuinbank niet op te bergen en zelfs niet te beschermen. Het bijzondere van dit hout is dat de verzorging minimaal is. Lees daarom hieronder hoe u uw mooie teakhouten tuinsets het beste kunt verzorgen.

 

Geen onderhoud

Onbehandeld teakhout vergrijst als het blootgesteld wordt aan het weer. Dit proces gebeurt op een natuurlijke manier en wordt over het algemeen gezien als een groot voordeel van dit type hout. De zilverwitgrijze kleur die het hout aanneemt na langdurig buitenstaan, is bijzonder geliefd. Het voordeel is dat er geen enkele behandeling nodig is. Het hout heeft zijn eigen beschermlaag. Geen zorgen en een prachtig resultaat. Een emmer water is voldoende om al het vuil van de winter te verwijderen. Met een zacht doekje of sponsje verwijdert u de grootste vlekken. Daarna spoelen met water en uw teak tuinbank is klaar voor een lange zomer genieten.

 

Wel onderhoud

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen de warme hout-kleur van het teak te behouden. Als u dat wenst, is enige behandeling noodzakelijk. U kunt uw teak meubels dan het beste behandelen met teakolie. De olie zorgt ervoor dat de mooie houtkleur behouden blijft en dat de bank niet verkleurt door blootstelling aan verschillende weerstypen. Een andere manier is om het teak te behandelen met groene zeep. Wrijf uw bank regelmatig in met wat zeep voor een effectieve beschermlaag tegen vroegtijdige vergrijzing en vetvlekken. Een doeltreffende en goedkope manier van onderhoud die de natuurlijke uistraling van het teak ten goede komt. Laat de zomer maar beginnen!


Reacties (0)

Nog geen reacties geplaatst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €500,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!