Menu

Bezoek onze showroom in Apeldoorn

Vandaag open tot 17:30!

Ontdek de showroom

Onderhoud teak tuinmeubelen

 
 
 
 
 
 

Teakhouten tuinmeubelen wel of niet behandelen?

  • Niet behandelen. Teakhouten tuinmeubelen vergrijzen van nature van goudbruin naar zilvergrijs. Teakhout vergrijst door de reactie van zuurstof en zonlicht (UV) met het kalkrijke teakhout. Dit heeft verder geen invloed op de levensduur van het hout.
  • Wel behandelen. Om uw tuinset op kleur te houden kunt u het behandelen met teak olie. Als uw tuinset inmiddels vergrijsd is dient u eerst uw tuinset te reinigen met de teak reiniger.
 
Natuurlijk materiaal
Teakhout is een natuurlijk materiaal en daardoor kunnen er in de eindnerf van de onderdelen, b.v. de poten en armleuningen, haarscheurtjes ontstaan en daarna weer verdwijnen onder invloed van weersveranderingen en de daaruit voortvloeiende verandering van het vochtgehalte van het hout. Zulke kleine scheurtjes zijn normaal, met name bij de zwaardere meubelstukken, en hebben geen nadelige invloed op de levensduur of bruikbaarheid van uw meubelen.
 
Hele jaar buiten, in de winter beschermen
Geen enkel andere houtsoort overtreft teakhout met zijn duurzaamheid, elegantie, stabiliteit en lage onderhoudskosten, waardoor het de ultieme materiaal keuze voor tuinmeubilair. Teakhouten tuinmeubelen kunnen in principe het gehele jaar buiten staan. Wel is het aan te bevelen om de meubelen voor de winter eerst goed te reinigen en/of te beschermen met een teakolie of teak sealer.
 
Weinig onderhoud
Omdat teakhout harsen en oliesoorten bevat, is het bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dat maakt deze houtsoort duurzaam en onderhoudsvrij. De oorspronkelijke kleur kan door regelmatige behandeling met teakolie/sealer behouden worden. Maar nodig is dat niet, want evenzovelen waarderen juist de zilvergrijze gloed die teakhout na verloop van tijd gaat vertonen. Gewoon een kwestie van smaak.
 
Geen hoge drukreiniger
Een hoge drukreiniger is absoluut af te raden. Hiermee spuit u de zachte delen van het hout weg en worden de meubelen ribbelig. Ze kunnen dan dan onherstelbaar beschadigd zijn.
 
                       
 
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €500,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!